Yeni Evlenenler Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Yeni evlenenler hamile kalmak için aceleci olmamaları önerilse de bazı eşler hemen çocuk sahibi olmak istemektedir.
Yeni evlenen çiftlerin pek çoğu hemen bebek sahibi olmak istemektedir. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde hamile kalabilmek için bazı noktalara dikkat etmenizde yarar olacaktır.
Yeni evlenenler hamile kalmak ve bebek sahibi olma olasılıklarını artırabilmek için dikkatli bir şekilde takip etmeleri gereken süreçler bulunmaktadır.
Yeni Evlenenler Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalıdır?
Öncelikli olarak kadınların daha hızlı bir şekilde hamile kalabilmeleri için adet döngülerini yakından takip etmeleri gerekmektedir. Cinsel birlikteliklerini de özellikle bu zaman dilimine göre ayarlamaları her zaman gebe kalma olasılıklarını biraz daha yükseltebilmektedir.

Yeni evlenenler hamile kalmak ve hamile kalma olasılığını artırmak için şunlara dikkat etmelidir:
- Adet döngünüzü yakından takip etmelisiniz ve sıklığını ve süresini düzenli olarak not almalısınız.
- Adet döngünüze göre yumurtama döneminizi de hesaplamalısınız. Yumurtlama döneminde yaşanılan korunmasız cinsel birlikteliklerde hamile kalma olasılığı her zaman daha yüksektir.
- Beslenme düzeninize ve sağlıklı bir yaşam sürmeye dikkat etmelisiniz.
- Doğum öncesinde takviye edici olarak kullanılan vitaminleri doktorunuza danışarak alabilirsiniz.
- Doğal ve organik beslenmeye her zaman dikkat etmelisiniz.
- Yorgun bir vücut her zaman sizleri gebe kalma sürecinizde geriye götürecektir. Bunun için odak noktanızı tek bir yere vermeli ve ekstra enerji sarf etmemeye dikkat etmelisiniz.
- Sigara ve alkol gibi alışkanlarınızdan bu dönemde kurtulmanız oldukça önemlidir. Aynı şey eşiniz için de geçerlidir. Sperm ve yumurta kalitesini yükseltmek için sigara ve alkolü bırakmalısınız.
- Gebelik ile ilgili endişeleriniz ve korkularınız var ise bunların önüne geçmek için düzenli olarak doktor kontrollerine gitmelisiniz.
Hamile Kalmak İçin Adet Döngüsünü Takip Etmek
Bebek sahibi olmak isteyen kadınların ilk olarak dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de adet döngülerini takip etmeleridir. Yeni evlenenler hamile kalmak için yumurtlama günü hesaplama yöntemini mutlaka bilmelidir.
Adet döngüsü, özellikle yumurtlama döneminin hesabının yapılması açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca adet döneminizin kaç gün sürdüğünü ve kaç günde bir tekrarlandığını da düzenli olarak not almalısınız. Her ay düzenli bir şekilde adet olmanız yumurtlama döneminizin hesabını daha sağlıklı bir şekilde yapabilmenizi sağlayacaktır.
Ancak döngü olarak her ay adet dönemi değişebilmektedir. Bunun için de doktorunuza danışarak nasıl bir takvim yöntemi kullanmanız gerektiğini ve yumurtlama döneminizin hesabını neye göre yapmanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz.
Yumurtlama Dönemini Takip Etmelisiniz
Adet döneminizin düzenli bir şekilde ilerliyorsa kolaylıkla yumurtlama döneminizi de tespit edebilirsiniz. Adetin olması ile birlikte ilk günden iki hafta sonra her kadının yumurtlama dönemi meydana gelmektedir. Ancak adet döneminiz düzensiz bir şekilde oluyor ise yumurtlama döneminizin tahmin edilmesi de bir hayli zor olacaktır.
Genel olarak kadınların yumurtlama dönemleri adetin ilk gününden sonraki 12 ile 16. arasındaki günlerde gerçekleşmektedir. Kadınların her ay yumurtlama dönemleri yenilenmektedir. Bunu hesaplamak için pek çok farklı yöntemi de uygulayabilirsiniz.
Öncelikli olarak eczanelerde satılan kitler yumurtlama seviyesini net bir şekilde sizlere gösterebilmektedir. Her ay yumurtlama seviyeniz farklı olabilir. Daha hızlı bir şekilde hamile kalmak için ise yumurtlama seviyeniz en yüksekte olduğu zamanı tercih etmelisiniz.
Kadınlarda yumurtama döneminde salgı görülebilmektedir. Bu dönemde gözle görülür şekilde meydana gelen mukusun kontrol edilmesi de yumurtlama döneminin takibinde net bilgi verebilmektedir.
Hamile Kalmak İçin Yaşın Önemi

Her ne kadar alkol ve sigaradan uzak duruyor ve sağlıklı bir şekilde besleniyor olsanız da yaşa bağlı olarak hamile kalma şansınız da artmaktadır. Kadınların yaş alması ile birlikte yumurtalıkları da yaşlanmaktadır. Yumurtalarda meydana gelen kalite düşüklüğü ise gebe kalma ihtimalini yaşa göre biraz daha düşürebilmektedir. Ayrıca ilerleyen yaş ile birlikte fallop tüplerinin tıkanması gibi ciddi sağlık sorunları da görülebilmektedir. Kadınlarda pek çok faktöre ve yaşa bağlı olarak doğurganlık kalitesinde kayıp yaşanabilmektedir.
30’lu yaşlardan itibaren kadınlarda doğurganlık oranı kademeli olarak düşmeye başlamaktadır. Ancak 37 yaşından sonra daha keskin bir şekilde düşüş yaşandığı bilinmektedir. Kadınların 40 yaşından sonra gebe kalma ihtimallerinde ciddi miktarlarda düşüş görülmektedir. Bu düşüş oranları kadınların daha uzun sürede hamile kalabileceğini göstermektedir.
Eğer 35 yaşın üzerinde iseniz ve düzenli olarak cinsel birliktelik yaşıyorsanız ve henüz hamile kalamıyor iseniz doktora gitmenizde yarar olacaktır. Bu dönemde meydana gelen hormonal değişimler gebe kalmanızı engelleyebilmektedir.
Sonuç olarak, yeni evlenenler hamile kalmak için yumurtlama gününden 1 4 gün öncesinden başlayarak ilişki yaşamalı ve hamile kalmaya çalıştığı bu dönemde mutlaka folik asit takviyesi almalıdır.
Yeni evlenenler hamile kalmak için beslenme konusunda ve sigara kullanımı konusuna da dikkat etmelidir. Bu konu sadece kadın için değil, erkek içinde geçerli ve önemli bir konudur.