Hamilelikte Kaburga Ağrısıyla Nasıl Başa Çıkılır?

21.05.2022
376
Hamilelikte Kaburga Ağrısıyla Nasıl Başa Çıkılır?

Hamilelikte kaburga ağrısı, bazı temel kişisel bakım önlemleriyle yönetilebilecek yaygın ve normal bir durumdur. Çoğu zaman dinlenme, sıcak banyolar ve derin nefes alma ile rahatlar.

Hamilelikte kaburga ağrısı, bazı temel kişisel bakım önlemleriyle yönetilebilecek yaygın ve normal bir durumdur. Bu tür ağrılarla nasıl başa çıkacağınızı bilmek önemlidir, böylece bu konuda fazla endişelenmezsiniz.

Hamilelik sırasında en sık görülen kaburga ağrısı türleri, kostokondral ayrılma, kosto-tiroid eklem kontraktürü ve kostovertebral eklem kontraktürü olarak adlandırılır.

Birçok kadın hamileliğinin üçüncü üç aylık döneminde kaburga ağrısı yaşar. Hamilelikte kaburga ağrısının birkaç nedeni var, ancak bir tanesi gevşeme hormonunun kaburgaların etrafındaki bağları gevşeterek onların çökmesine izin vermesidir.

Ek olarak, bebek kaburgalara baskı yapıyor ve onları içeri itiyor. Bu, göğüs kafesini destekleyecek bir hamilelik sutyeni giyerek hafifletilebilir.

Hamilelikte Kaburga Ağrısı Nedir?

Hamilelikte kaburga ağrısı, çok acı verici olabilen yaygın bir durumdur. Ayrıca nefes darlığı, mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir.

Büyüyen rahmin göğüs kafesine ve göğüs duvarına baskı yapması sonucu oluşur. Bu, kaburgalarda ve göğüs duvarında nefes alma veya öksürme ile ağrıya bile yol açabilecek rahatsızlığa neden olur.

Hamileyken oluşan kaburga ağrısı ciddi bir durum değildir ancak yine de şiddetlenirse mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmelidir.

Hamilelik sırasında kaburga ağrısı, rahminizin ağırlığı nedeniyle kaburgalar tahriş olduğunda ortaya çıkar. Geçici veya kalıcı bir durum olabilir ve herhangi bir uyarı olmaksızın da ortaya çıkabilir. Semptomlar alt sırtta, koltuk altlarında veya karın yanlarında ağrıyı içerir.

Ayrıca faydalı bilgiler bulacağınız bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz:  Hamilelikte Fiziksel Değişiklikler 9 Ay

Hamilelikte Kaburga Ağrısını Tedavi Etmenin En İyi Yolları Nelerdir?

Hamilelikte Kaburga Agrisi
Hamilelikte Kaburga Ağrısı

Hamilelik sırasında kaburga ağrısı yaygındır. Ağlamak istemenize neden olan keskin, saplanan bir ağrı veya sonsuza kadar sürecekmiş gibi görünen ağrı olabilir. Bu tür bir ağrı yaşıyorsanız, bir doktora görünmeden kendiniz tedavi etmenin bazı yolları vardır.

Hamilelikte kaburga ağrısı, birçok hamile kadının hamilelikleri sırasında yaşadığı yaygın bir sorundur. Genellikle üçüncü trimesterde başlar ve altı haftaya kadar sürebilir.

Hamilelik sırasında kaburga ağrısını tedavi etmenin birkaç yolu vardır, örneğin:

  • Sırt üstü uzanma
  • Bol dinlenme
  • Soğuk uygulaması

Ağlama isteği uyandıran keskin, saplanan bir ağrı olan kaburga ağrısı, hamilelik sırasında sık görülen bir semptomdur. Yorgunluk ve diğer ağrılar gibi diğer semptomlar eşlik edebilir. Bu tür bir ağrı yaşıyorsanız, bir doktora danışın.

Gebelikte Kaburga Ağrısı Nasıl Önlenir ve Azaltılır?

Kaburga ağrısı yaşıyorsanız yapmanız gereken ilk şey derin nefes almak ve dinlenmek. Çok fazla rahatsızlık yaşıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu ziyaret etmeniz en iyisidir.

Hamilelikte kaburga ağrısı, çoğu hamile kadını etkileyen çok yaygın bir durumdur. Genellikle bebeğinizin toplam ağırlığı ve büyüyen rahmin kaburgalarınıza baskı yapmasından kaynaklanır.

Kaburga ağrısı hamileyken en sinir bozucu semptomlardan biridir. Bununla birlikte, ağrıyı hafifletmeye ve bebeğinizi güvende tutmaya yardımcı olmanın yolları vardır.

Hamilelik sırasında kaburga ağrısı genellikle derin nefes alma, öksürme, hapşırma veya gülme ile kötüleşen donuk veya sürekli bir ağrı ile kendini gösterir. Ayrıca kaburgaların yakınında hissedilen keskin bir ağrı gibi hissedebilir ve öksürdüğünüzde, hapşırdığınızda daha da kötüleşebilir.

Gebelikte Kaburga Ağrısının En Yaygın Nedenleri Nelerdir?

Hamilelik sırasında kaburga ağrısı yaygın bir durumdur ve birçok faktörden kaynaklanabilir. En sık görülen nedenler, büyüyen rahmin kaburga kıkırdağına yaptığı baskı, bebeğin ağırlığı ve rahim kasılmalarıdır. Bu ağrı hafiften şiddetliye kadar değişebilir ve tipik olarak göğsünüzün bir veya iki tarafında kendini gösterir.

Ayrıca faydalı bilgiler bulacağınız bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz:  Hamileler Neler Yemeli? Neler Yememeli?

Hamilelik sırasında kaburga ağrısının en yaygın nedenleri şunlardır:

1. Kostokondrit

2. Torasik outlet sendromu

3. Plevral efüzyonlu kostokondrit

4. Septik kaburga

5. Kaburga kırığı

6. Kostokondral ayırma

7. Deri altı amfizemli kaburga kırığı

Hamilelikte kaburga ağrısı, özellikle hamileliğin son aşamalarında yaygın bir sorundur. Genellikle bebeğin büyük kafasının kaburgalara yaptığı baskıdan kaynaklanır ve kaburganızda keskin bir ağrıya neden olabilir. Bazı durumlarda, sıvı birikmesi veya plörezi adı verilen bir durumdan da kaynaklanabilir.

Hamilelikte Kaburga Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Hamilelikte Kaburga Agrisi Ne Zaman Gecer
Hamilelikte Kaburga Ağrısı Ne Zaman Geçer

Normal bir hamilelik her zaman ağrısız değildir. Hamileliğin yaygın bir belirtisi olan kaburga ağrısını yaşayacağınız zamanlar vardır. Bu kaburga ağrısı genellikle doğumdan sonra geçer.

Göğüsler ve rahim göğüs kafesine baskı yaptığı için kaburga ağrısı rahatsız edici bir histir, ancak genellikle doğumdan sonra geçer. Kaburga ağrısı ayrıca hamilelikte derin nefes alma ihtiyacı ile de ilgilidir.

Hamilelik sırasında kaburga ağrısı, genellikle doğumla birlikte kaybolan yaygın bir semptomdur. Bununla birlikte, ikinci ve üçüncü trimesterde başlayabilir. Hamilelik sırasında kaburga ağrısı ile ilişkili semptomlar, geceleri ortaya çıkan ve yan ya da sırt üstü yatarak rahatlayan keskin, bıçak saplanır gibi ağrıları içerir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içeriği tüm hakları saklıdır ve izinsiz olarak kullanılamaz.