Hamilelikte Ağız Tadı Bozukluğu Ne Zaman Başlar?

22.05.2022
1.121
Hamilelikte Ağız Tadı Bozukluğu Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte ağız tadı bozukluğu, birçok kadının endişelendiği bir şeydir. Bazıları bebeğin bundan etkilenip etkilenmediğini merak ederken, diğerleri yiyeceklerin tadının değişikliğinin sorunlara neden olup olmadığından endişelenir.

Hamilelik birçok kadın için güzel bir dönemdir. Ancak bazı kadınlar için hamilelik, hayatlarının en keyifli dönemi olmayabilir. Bazı kadınlar hamileliği, ağız tadı bozukluğu, mide bulantısı, kusma ve yorgunluk hissi ile birlikte zor ve rahatsız edici bir dönem olarak yaşarlar.

Hamilelikte tat alma bozukluğunun ne zaman başladığı sorusu birçok hamile kadının aklını kurcalamıştır.

Bu yazımızda, hamilelikte kötü tadın ne zaman başladığı ve bundan nasıl kaçınabileceğiniz konusunda bazı bilgiler vereceğiz.

Hamilelikte Tat Alma Bozukluğu Nedir?

Hamilelik, tüm kadınlar için heyecan verici bir zamandır, ama aynı zamanda can sıkıcı durumların yaşandığı bir zamandır. Bazı kadınlar için bu, hayatlarındaki en zor zamanlardan biri olabilir çünkü birçok değişiklik ve zorlukla yüzleşmek zorunda kalabilirler.

Birçok hamile kadın aniden kendilerini her zamankinden daha fazla tatlı ve tuzlu yiyecekler isterken veya hiçbir şey istemezken bulabilirler. Bu, bazı hamile kadınlar için sorunlara neden olabilir, çünkü yiyemeyebilirler.

Birçok hamile kadın aniden tatlı ve tuzlu yiyecekleri her zamankinden daha fazla ister ya da hiçbir şey canı istemez. Bu, bazı hamile kadınlar için sorunlara neden olabilir, çünkü şeker seviyeleri zaten aşırı hassastır ve ihtiyaç duydukları besinleri almayabilir.

Hamilelik sırasında tat alma bozukluğu, hamile kadınlar için tat alma duyusunu etkileyen yaygın bir durumdur. Metalik veya spesifik olmayan bir tat ile karakterizedir ve koku alma yeteneğini etkileyebilir. Birçok insan herhangi bir semptom yaşamaz, ancak diğerleri ağızlarında metalik bir tada sahip olabilir, iştahında değişiklikler yaşayabilir veya normalden daha fazla atıştırmalık ve tatlı yiyebilir.

Ayrıca faydalı bilgiler bulacağınız bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz:  Hamilelikte Tokluk Kan Şekeri Kaç Olmalı?

Hormonlar tat algısını değiştirebileceği ve beynin koku alma bölgesine zarar verebileceği için hamilelikte ağız tadı bozukluğu daha sık görülür.

Hamilelikte Ağızda Kötü Tat Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte Agizda Kotu Tat
Hamilelikte Ağızda Kötü Tat

Ağızda kötü tat, hamileliğin herhangi bir haftasında başlayabilir, ancak hamilelikte ağız tadı bozukluğu genel olarak 8. haftada daha sık görülür.

Hamilelik sırasında kötü bir tat birçok şeyin işareti olabilir. Bazı kadınlar beslenmelerinde değişiklik yaşayabilirken, bazılarında enfeksiyon olabilir.

Hamilelikte ağız tadı bozukluğunun ne zaman başlayacağı veya ağızdaki tat algısının ne zaman değişmeye başladığına dair kesin bir cevap yoktur. Ancak hamile kadının ağız tadının değişebileceğine dair bazı işaretler var.

Hamilelikte ağızda kötü tadın olabileceğine dair bazı işaretler şunlardır:

– Belirli yiyeceklere, kokulara ve tatlara karşı isteksizlik

– Yiyecek istekleri veya yemekten kaçınma

– İştahsızlık veya iştah artışı

Ağızdaki kötü tat, Lactobacillus adı verilen bir bakterinin belirtisi de olabilir. Bununla birlikte, diğer birçok faktörün de neden olabileceği hamilelikte ağız kokusu yaşıyor olabilirsiniz.

Hamilelikte Ağızda Kötü Tat Neden Olur?

Hamilelikte ağızdaki tadın değişmesi kişiden kişiye çok farklı olabilir. Bazı kadınlar ağızda kötü bir tat hissetmeyebilir ve diğerleri ağızda çok kötü bir tat hissedebilir.

Hamilelikte ağızda kötü tat oluşmasının sebeplerinden bazıları sabah bulantısı, mide ekşimesi ve hormonal değişikliklerdir.

Hamilelik sırasında ağızda kötü tat, nadir görülen bir durum değildir. Herhangi bir uyarı olmadan ve hamilelik sırasında herhangi bir zamanda olabilir. Hamilelik sırasında ağızda kötü tadın en yaygın nedeni demir eksikliğidir, ancak durum her zaman böyle değildir.

Alışılmadık tatlar genellikle düşük kan şekeri veya dehidrasyon gibi hamileliğinizle ilgili bir sorunun işaretidir. Alışılmadık zevkleriniz varsa ve bunlara neyin sebep olduğunu bilmiyorsanız doktorunuzu görmeniz önemlidir.

Ayrıca faydalı bilgiler bulacağınız bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz:  Hamilelikte Karaciğer Enzimlerinin Yüksek Çıkması

Kötü tadın en yaygın nedenlerinden biri bakteri veya virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonlar dil, bademcikler, boğaz ve yemek borusu dahil olmak üzere ağız ve boğazın farklı kısımlarını etkileyebilir.

Hamilelik, birçok nedenden dolayı vücut için zor olabilir. En yaygın semptomlardan biri ağız enfeksiyonları, diş eti hastalığı ve diğer durumlardan kaynaklanan ağız kokusudur. Çevrenizdekiler için çok önemli olmasa da hamileliğinizi daha da zorlaştırabilir.

Hamilelikte Ağız Tadı Bozukluğu Ne Zaman Geçer?

Hamilelikte Agiz Tadi Bozuklugu 1
Hamilelikte Ağız Tadı Bozukluğu

Hamilelik, bazı kadınların belirli yiyeceklerden tiksinmesine bile neden olabilir. Bazıları bu tiksinmenin doğumdan sonra geçtiğini söylüyor, ancak çoğu hiç geçmediğini söylüyor.

Ancak endişelenmeyin, hamilelikte ağız tadı bozukluğunun geçmesi çoğu kadında ilk üç aylık dönemdir. Çok ender durumlarda doğuma kadar sürer.

Anne adayları bazı yiyeceklerin kendilerine kötü geldiğini görebilirler. Bu, hormonlarda veya mide asitlerinde artış gibi vücutta meydana gelen değişikliklerden kaynaklanabilir.

Ayrıca, hamilelikte ağızda metal tadı neden olur başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz.

Hamileliğiniz sırasında bu tür bir tat değişikliği yaşıyorsanız, bunun sizin için ne anlama gelebileceği ve bundan sonra hangi adımları atmanız gerektiği konusunda doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içeriği tüm hakları saklıdır ve izinsiz olarak kullanılamaz.